Sök
  • Caroline Verständig

Två typer av otillgänglighet

Uppdaterat: 19 sep.

Jag tror att vi alla har stött på de två typer som jag ska beskriva; den ena är den mer typiska varianten, den som vi ofta pratar om. Det är den som vi ofta får starka känslor för fort. Det skapas snabbt ett band till personen eftersom hen ger oss uppmärksamhet och vi kommer fysiskt nära varandra tidigt. Vi får snabbt starka känslor som bygger på att den otillgänglige ger oss det vi mest av allt längtar efter; hopp om en framtida partner.


Problemet med den otillgängliga personen är att anledningen till varför hen snabbt kan lova oss guld och gröna skogar är att hen inte heller tar ansvar för vad det skapar för känslor hos oss. Den otillgänglige kan tidigt ge 100% eftersom denne inte har något att förlora, hen känner inga förbindelser till att stanna kvar i det som påbörjats. Hen kommer in med kraft och kan gå ur det lika snabbt utan att blicka bakåt alltför mycket. Svaret på varför hen gör som den gör har inget att göra med dig eller mig, svaret hittar man ofta i en otrygg undvikande anknytning där det sedan barnsben varit farligt att komma andra människor för nära. Personen med den undvikande anknytningen har mycket sällan koll på att detta är anledningen till varför den drar sig ur relationer innan de ens fått ben, och kan ännu mindre ge den förklaringen till någon annan. Det dessa personer ofta uttrycker som anledning till varför en relation tagit slut låter ofta som; "mina känslor svalnade", "vi var för olika", "jag kan inte ge det du vill ha" och "jag är inte säker på att jag vill vara i en relation".


Den andra typen av otillgängliga personer har under majoriteten av mitt dejtingliv inte framstått som otillgängliga för mig. Det här är personen som vi dejtar eller som vi är i relation med men där det tar slut inte för att den andre beter sig på ett visst sätt utan för att vi helt enkelt inte är en match i längden. Jag har märkt att det som skapar nästan mest smärta när någon väljer att inte fortsätta dejta oss eller vara i relation med oss är att vi tänker att "jag kommer aldrig hitta någon som hen igen". Det som gör det så smärtsamt är att vi försöker argumentera med verkligheten. Problemet med att argumentera med verkligheten är att vi alltid förlorar. Med hjälp av egen coaching och egna erfarenheter har jag dock landat i att sanningen är att den här personen inte är tillgänglig för mig. Det var inte min person, det var inte "meant to be". Det betyder inte att den här relationen ska ses som obetydlig, det betyder bara att det är dags att sörja det som inte blev, för att sedan gå ut och leta upp din person. För det jag vet säkert är att DIN person kommer stanna, DIN person vill vara med dig bara av den anledningen att ni är RÄTT för varandra och att Like Attracts Like - ALLTID! När man på en soul-level vet att RÄTT person stannar så är det också lite lättare att komma över de som väljer att gå. Jag kan ärligt säga att jag är tacksam över alla de som tog steget att avsluta när inte jag såg klart.


Vill du få ett riktigt avslut kring dina tidigare relationer (och varför det var menat att sluta som det gjorde) och bli lika säker som jag på att min person stannar, anmäl dig till vårt coachingprogram.


78 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla